Matematik

kegleformet isvaffel - forklaring på hvordan den løses

17. september 2010 af lambimusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæftet en mat opgave jeg ikke kan se den røde tråd i.

Er der en som kan fortælle mig hvordan jeg løser opgave 2.10 nr. 1

Vedhæftet fil: books_003.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af mette48 (Slettet)

V=1/3 π r2h

indsæt r=3 cm og h=15 cm så får du rumfanget i cm3

dividerer du det med 100 er resultatet i dl


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal indsætte r = 3cm og h = 15cm i den givne formel for keglens rumfang

V = (π/3)·h·r2

Både r og h er givet i cm, så rumfanget kommer ud i cm3 . Brug vinket i opgaven, at 100cm3 = 1dl for at omregne rumfanget til dl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2010 af gigaultranoob (Slettet)

Selve formlen står i opgaven.

For at udregne rumfanget (volumen - V) af en sådan formet figur, må man gange fire tal sammen:

1/3 - en tredjedel
pi
radius på den stumme ende af vaflen i anden
højden

1/3 er bare en del af formlen
pi er også "blot" en fast del af formen, der er konstant, og du har pi på din lommeregner
radius står i selve opgaven - r2 af isvaflen er 32 som er lig med 9 (3*3)
højden står også i opgaven og den er 15

dermed har du følgende formel:

V = 1/3 * pi * 32* 15 = 141,37

så gør vi det til dl:

opgaven fortæller dig, at kubikcentimeter har forholden 100:1 til deciliter (som dermed er 100 gange større enhed). Derfor gør du følgende:

141,37 / 100 = 1,41 dl


Svar #4
17. september 2010 af lambimusen (Slettet)

ok se det gav en rød tråd... jeg får det til 1,41 dl i nr. 1


Skriv et svar til: kegleformet isvaffel - forklaring på hvordan den løses

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.