Matematik

Integrale

18. september 2010 af wahib (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved

F(x)=4x^3-8x^2+4x

a) bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(1/2, f(1/2))

Det oplyses at t og grafen for f har netop to punkter fælles: Grafen for f og t afgrænser en punktmængde M der har et areal

b) bestem arealet af M

Kan slet ikke se hvordan jeg skal starte

Noget hjælp ville være dejligt (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

a) t: y - f(½) = f '(½)*(x - ½)   indsæt og udregn

b) Find først grænserne a og b ved at løse y = F(x)     hvor y er det y du fandt i a).

hvis grafen for F(x) ligger over tangenten t (lav en tegning): udregn ∫ba F(x) - y dx     y er igen den fra a).


Svar #2
18. september 2010 af wahib (Slettet)

Perfekt :D tak for det


Svar #3
18. september 2010 af wahib (Slettet)

Indsætter du så funktionen også erstatter x med 1/2 ? kan ikke helt se hvordan jeg skkal skrive f(1/2) ind

i opgave a (:


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

Ja. f(½) udregnes ved at sætte x = ½ i funktionen.

og det samme med f '(½). find først f '(x) og sæt derefter x = ½ i funktionen og udregn.


Svar #5
19. september 2010 af wahib (Slettet)

Vil lige prøve at smide udregningerne ind her

t: y-(4*1/2^3-8*1/2^2+4*1/2)=(12*1/2^2-16*1/2+4)*(x-1/2) -- så har jeg regnet første partens ud også brugt kvadratsætningen på de 2 andre.

y-0,5 = (-1) *(x-1/2) -- så ender jeg med 2 ubekendte :S ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. september 2010 af kieslich (Slettet)

opskriv som y = ...        gang -1 ind i parentesen og læg 0.5 til på begge sider.   Tangenten er en linie med ligningen y = a*x + b.


Svar #7
19. september 2010 af wahib (Slettet)

så ned til opgave b (:

y = -x+1

-x+1=4x^3-8x^2+4x så har jeg sagt at 4x^3 går ud med 8x^2

så ender jeg med dette resultat

1=5x

kan ikke se hvordan jeg skal kunne få 2 intervaller ud af det ? så jeg kan intergre


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2010 af kieslich (Slettet)

#7

så ned til opgave b (:

y = -x+1

-x+1=4x^3-8x^2+4x so far so good så har jeg sagt at 4x^3 går ud med 8x^2  FY!

Dette er en trediegradsligning som du ikke kan løse. Med mindre I har haft polynomiedivision?

Brug    solve(-x+1=4x3-8x2+4x, x)  som giver dig skæringspunkterne a og b.

Tegn graferne så kan du se at tangenten ligger over grafen for F(x) mellem a og b.

Så finder du arealet som  ∫ab (-x+1) - (4x3 -8x2 +4x) dx


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.