Matematik

funktionsværdi

18. september 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder man funktionsværdien af f(x) 1,05^x  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man udregner 1,05x = ex·ln(1,05) = exp(x·ln(1,05)) .


Svar #2
18. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

så fubktionsværdien er 3,49?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer da an på, hvad x er. Det har du jo ikke oplyst.


Svar #4
18. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

får jo ikke at vide hvad x er


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er så dit problem? Det virker meget forvirrende. Prøv at formulere din opgave, så vi ikke skal gætte os til, hvad du mener.


Svar #6
18. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

okay altså jeg har en funktion f(x) = 1,05^x. jeg skal så bestemme tilvæksten, der skal gives for at tredoble funktionsværdien.

så er det jeg siger til mig selv at for at skulle regne tilvæksten ud så er jeg vel nødt til i første omgang at kende funktionsværdien


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så skal du se på sammenhængen mellem x2 og x1 så at

f(x2) = 3f(x1), altså 3·1,05x1 = 1,05x

Du skal ikke kende x1 eller x2 for at kunne løse opgaven.


Svar #8
18. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

så det er funktionsværdien der er 10,48 eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke rigtigt forstået. 

Når funktionstilvæksten 3-dobles fra x1 til x2, gælder der ifølge #7, at

(1,05x2)/(1,05x1) = 3 , eller

1,05x2-x1 = 3 og dermed findes tilvæksten i x til

x2 - x1 = log(3)/log(1,05) = 22,517


Skriv et svar til: funktionsværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.