Matematik

Differentialregneregl (haster desværre..)

19. september 2010 af Sa5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej.

Kan nogle hjælpe mig med hvorfor at:

                F(x)n = n * f(x)*F(x)n-1 ?

Jeg ved at der er en regl der hedder:     (f(x)+g(x))' = f '(x)*g(x) + f(x)*g'(x)

og jeg ville derfor tro at jeg kunne overføre dette til en mere generel regl, så jeg får:

              F(x)n = f(x)*F(x) + f(x)*F(x) +.....+ f(x)*F(x) = n*(f(x)*F(x))

men....det jo desværre ikke det jeg burde få.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af peter lind

Du blander vist flere ting sammen.  I den første skal der stå gange i stedt for +for at højre side passer. I den anden mener du måske (F(x)n)' Det du formodentlig er ude efter kan du få ved sammensat funktion t = F(x) t'= f(x) Det giver (F(x)n)' = (tn)'*t' = n*tn-1*t' = nF(x)n-1*f(x)


Svar #2
19. september 2010 af Sa5 (Slettet)

Ja det rigtigt, jeg har skrevet forkert de to steder du nævnte, der skulle stå "*" og "differentieret" :)

Tak for tippet med sammensatte funktioner  (- det skal jeg lige genopfriske hvordan fungerer :)  )

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Differentialregneregl (haster desværre..)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.