Matematik

Eksponentialfunktion ?

19. september 2010 af RikkeRV (Slettet)

Hej,

Jeg har fået en formel der lyder:

y= b*e^(k*t)

y= verdensproduktionen

t = Antal år after 1900

I 1900 var verdens produktionen 0,4

I 1990 var verdensproduktionen 7

dvs. jeg har 2 punkter:

(0;0,4) og (90;7)

a) Bestem b og k

og jeg er helt lost?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2010 af mathon

                              y2/y1 = ek·Δt

                              7/0,4 = ek·90

                              17,5 = e90k

                              ln(17,5) = 90k

                              k = ln(17,5)/90


Svar #2
19. september 2010 af RikkeRV (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.