Kemi

Rabarbersaft og Nonoxal

19. september 2010 af Zuhal10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Oxalsyre kan fjernes fra rabarbersaften ved at tilsætte calciumchlorid, idet calciumioner
sammen med oxalat danner det tungtopløselige salt calciumoxalat monohydrat.
Følgende ligevægt indstiller sig i rabarbersaften
CaC2O4·H2O(s)  →Ca2+(aq) + C2O4 ^2-(aq)

I husholdningen kan Nonoxal anvendes til at fjerne oxalsyre fra rabarbersaft.
Nonoxal er en vandig opløsning af calciumchlorid, som indeholder 35 g
calciumchlorid pr. 100 mL.
Rabarbersaften med volumenet 2,0 L tilsættes 5,0 mL Nonoxal. Antag, at
calciumionerne ikke reagerer med andet end oxalat i rabarbersaften, og at
pH i rabarbersaften ikke ændres ved tilsætning af Nonoxal.
d) Gør rede for, at der udfældes calciumoxalat monohydrat i rabarbersaften efter tilsætning
af den angivne mængde Nonoxal ved 25 oC.
Med henblik på en forbrugervejledning ønskes en vurdering af, om den tilsatte mængde Nonoxal
fjerner oxalsyren i rabarbersaften effektivt.
e) Beregn den aktuelle koncentration af oxalat i rabarbersaften, når ligevægten har indstillet
sig ved 25 oC, og vurder doseringen af Nonoxal.

Har brug for hjælp??

ER der nogen der kan hjælper mig???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af Ramses I (Slettet)


Skriv et svar til: Rabarbersaft og Nonoxal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.