Matematik

Kender du svaret?

20. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg har en matematikopgave, som lyder:

Hvis en person har en formue på 600000kr. og formuen vokser med 7% om året, hvor mange år (helt tal) skal personen så vente på at blive millionær? Løs problemet ved at prøve med forskellige værdier af n i renteformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget . . .


Svar #2
20. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Jaa, men ved ikk rigtigt hvordan , ellers havde jeg ikke spurgt ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af ggf (Slettet)

[...] Løs problemet ved at prøve med forskellige værdier af n i renteformlen.


Svar #4
20. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Er det fx.
K = K0 (1+r)
K = 600000 (1+0,07)n

Så skal man opløfte en masse tal i n indtil det giver 1 mio ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2010 af jleacht (Slettet)

isoler n:

K=K0 * (1+r)^n

<=> K/K0=(1+r)^n

<=>log(K/K0)=n*log(1+r)

<=> log(K/K0) / log(1+r) = n

<=> ( log(K) - log(K0) ) / log(1+r) = n

=> ( log(1.000.000) - log (600.000) ) / log (1,07) = n

<=> n = 7,55

i og med der kun findes hele terminer, må n ~ 8

men det er sådan, man finder antallet af terminer


Skriv et svar til: Kender du svaret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.