Kemi
molforhold
03. april 2005 af
Eva (Slettet)
Lige et hurtigt spørgsmål...
Kan man regne med koncentrationer som man kan med molforhold??
f.eks. hvis man har reaktionen:
Ag+ (aq + 2 NH3 (aq) --> Ag(NH3)2+ (aq)
og kender konc. af Ag+... kan man så sige at [NH3] = 2 * [Ag+] ???
Mvh Eva
Kan man regne med koncentrationer som man kan med molforhold??
f.eks. hvis man har reaktionen:
Ag+ (aq + 2 NH3 (aq) --> Ag(NH3)2+ (aq)
og kender konc. af Ag+... kan man så sige at [NH3] = 2 * [Ag+] ???
Mvh Eva
Svar #2
03. april 2005 af Eva (Slettet)
okay :) tak for det :)
Men man kan ikke sige at [Ag(NH3)2+] = [Ag+] + 2 * [NH3].. eller??
stadig hvis det er samme volume??
Men man kan ikke sige at [Ag(NH3)2+] = [Ag+] + 2 * [NH3].. eller??
stadig hvis det er samme volume??
Svar #5
03. april 2005 af Doven stræber (Slettet)
Hvis du kender volumen skal du jo egentlig bare regne ud hvor mange mol du har. Så dividerer du antallet af mol med volumen.
Hvis du fx blander 0,5 l vand med 2 mol HCl er koncentrationen jo 4 M (2/0,5= 4)
Hvis du fx blander 0,5 l vand med 2 mol HCl er koncentrationen jo 4 M (2/0,5= 4)
Skriv et svar til: molforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
