Matematik

parameterfremstilling

20. september 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan finder man parameterfremstillingen for en plan der indeholder 3 punkter:   A(2,1,4), B(-3,6,-1) og C(5,7,8)    ???

på forhånd tusind tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af mathon

             →      →         →       →
             OP = OA + s·AB + t·AB


Svar #2
20. september 2010 af Kllinky (Slettet)

dvs.

→       
Op = (2,1,4)  + s · (-3,6,-1) +t · (5,7,8)    ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er faktisk parameterfremstillingen for en ret linie. Det skulle nok være

OP = OA + s·AB + t·AC ,   s,t  ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn vektorerne AB og AC ud fra punkternes koordinatsæt.


Svar #5
20. september 2010 af Kllinky (Slettet)

nårh ja.. det giver mening :) tusind tak


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.