Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Afsætning ud fra givne oplysninger

21. september 2010 af HenrikJensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvis man har fået oplyst følgende, hvordan kan man så regne afsætningen ud:

faste omkostnigner: 300.000 kr. pr. måned

åbningstider: middag i restauranten- 23

pris pr. stk 300

VE 210 pr gæst

indtjening pr mrd 99.000 kr.

Har prøve med enhedsmetoden, men så manger jeg de faste omk?! så er lidt på bar bund pt.

Tak !


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. september 2010 af JKaram (Slettet)

Mangler du de faste omkostninger?

Karam


Svar #2
21. september 2010 af HenrikJensen (Slettet)

ja, altså når jeg bruger enhedsmetoden har jeg jo ikke de faste omkostninger - de 300.000 med i beregningerne!


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. september 2010 af ramme2 (Slettet)

omsætning pr gæst        300 kr

VE                                  210 kr

DB   pr gæst                    90 kr

I formlen for indtjening  IB  er IB en funktion af afsætningen AFS        IB = 90*AFS - 300.000

De 300.000 er de faste omkostninger.   Den samlede  indtjeningen IB = 99.000 kr. Beregn den samlede afsætning AFS.

99.000 = 90*AFS -300.000   ⇒   99.000 + 300.000 = 90*AFS   ⇒      399.000 / 90  = AFS

AFS ~ 4433 kunder           Prøv at regne baglæns.   Gang de 4433 gæster  med dækningsbidraget pr gæst på 90 kr og træk de faste omkostninger på 300.000 kr fra.  Så skal du gerne få indtjeningen på 99.000 kr


Skriv et svar til: Afsætning ud fra givne oplysninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.