Matematik

polynomier

21. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen.. ville spørge om der var nogle der kunne hjælpe mig med at løse to opgave..

1. undersøg hvordan antallet af rødder i fk(x)=x^2+3*x+k afhænger af k..

2. bestem tallet k, så x^2-7x+k netop har en rod..

ville sætte stor pris på det, hvis i kunne hjælpe mig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af mathon

hvordan er i en andengradsligning
sammenhængen mellem antallet af rødder
og diskriminantens fortegn?


Svar #2
21. september 2010 af Clause (Slettet)

jamen altså.. hvis d er positiv så er der to rødder, d=0 - en rod.. d<0= ingen .. hvis det er det du mener..


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af mathon

...brug det til bestemmelse af k


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af mathon

1. undersøg hvordan antallet af rødder i

                        fk(x) = x2 + 3x + k afhænger af k

                        d = 32 - 4·1·k = 9 - 4k

                                           • d = 9 - 4k > 0 ⇔ k<(9/4)        to løsninger

                                           • d = 9 - 4k = 0 ⇔ k = (9/4)      én løsning

                                           • d = 9 - 4k < 0 ⇔ k > (9/4)      ingen reel løsning                                        


Svar #5
21. september 2010 af Clause (Slettet)

er det så d= 3^2-4*1*k?


Svar #6
21. september 2010 af Clause (Slettet)

tusind tak.. er det så svaret? eller skal jeg også lave fortegnsvariation?


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.