Matematik

produktudtryk

21. september 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens.

hvordan simplificere man et produktudtryk?

F.eks. har jeg som opgave at simplificere sinh*lnx

og resultatet skal give x^2-1/2x

tak for en hver hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug definitionen for hyperbolsk sinus sinh(x) :

sinh(x) = (ex-e-x)/2 .

Mener du så

sinh(ln(x)) ?

Dette er

sinh(ln(x)) = (eln(x)-e-ln(x))/2 = (x - (1/x))/2 = (x2 -1)/(2x)

Ja, det må være det, du mente.


Svar #2
21. september 2010 af sssl (Slettet)

tak


Skriv et svar til: produktudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.