Matematik

"Skjult" andengradsligning

21. september 2010 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!
Vi har fået nogle opgaver i matematik, hvor vi skal finde nogle skjulte andengradsligninger.
Jeg har lidt svært ved det, så jeg håber, der er nogen, der vil hjælpe mig med den første af opgaverne, så jeg kan få en idé om, hvad jeg skal gøre med resten.
Den første opgave lyder:

I en retvinklet trekant er den ene katete 2m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10m lang. Bestem kateternes længder.

Håber nogen kan hjælpe. På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af JKaram (Slettet)

Kald længden af den korteste katete x, og se så hvad du får når du opskriver ved hjælp af den pythagoræiske læresætning.

Karam


Svar #2
21. september 2010 af mallehavn (Slettet)

Okay, tak :)
Jeg ser, om jeg kan finde ud af det så!


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af JKaram (Slettet)

Super. God vind min ven.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af Okonomiyaki (Slettet)

Jeg forstår det ej.

How to do it O: ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2011 af King789 (Slettet)

 Jamen det er ret simpelt 

Du ved at pyth siger a^2+b^2=c^2

Jamen du ved at c^2=10 og du ved at den ene katete er 2m længere end det andet.

så laver ud en ligning x^2+(x+2)^2=10^2

okay så regner du parentesen ud: kvadratsætning nr 2

så det bliver til : 2x^2+4x+4=100 så tror jeg godt du kan finde ud af resten ???

den ene længde er 6 og den anden er 8.

Håber det hjalp


Skriv et svar til: "Skjult" andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.