Kemi

saltindhold i brød

21. september 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har dette information

Label: m(NaCl) = 0.5 g /100 g of bread => 0.5/23 * 58.45 =

Weight of bread: 3.075 g
Demineralised water: 50 cm3

Pour silver nitrate up to the zero in the burette and have it dripping down into the bread solution.
Yellow potassium chromate added to bread solution.

Bread solution turns reddish brown due to the reaction of CrO42 with 2Ag because the amount of Cl slipped up.

V(AgNO3) = 17.0 ml for 3.075 g of bread

NaCl(s) → Na+ (aq) + Cl-(aq)

Potassium chromate dissolved in water:
K2CrO4 (s) → 2K+ (aq) + CrO42-(aq)

Silver nitrate as titrator:
AgNO3 (s) → Ag+ (aq) + NO3-(aq)

Reaction of potassium chromate and silver nitrate with the salt content in the bread:
2Ag+(aq) + CrO42-(aq) → Ag2CrO4(s)
 

hvordan laver jeg udregninger til at finde indholdet af salt i brødet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

Vi mangler koncentrationen af AgNO3 .


Svar #2
21. september 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

mener du c?

det er 0.050 mol/L


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

Tilsat stofmængde af AgNO3   n(AgNO3) = c*V(AgNO3) = ......

NaCl + AgNO3   -->   Na+ + NO3 -   +AgCl     så forholdet er 1 til 1.

derfor er n(NaCl) = n(AgNO3)

omregn nu det til m(NaCl) og se om det passer med oplysningerne.


Svar #4
21. september 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

okay, så m(NaCl) bliver 0.0493g,

jeg brugte 3.075 gram brød, hvordan udregner antal NaCl for 100 g. brød.. (Altså indeholdet af salt i brød, eller er 0.0493 ud af 3.075g brød svaret?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

ja,  0.0493/3.075*100g = 1.603g


Skriv et svar til: saltindhold i brød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.