Fysik

wolfram

22. september 2010 af kalokdk (Slettet)

 Glødetråden i en pære er af wolfam. ved stuetemperatur 20 C måles trådens resistans til 87 ohm med et ohmmeter. når pæren lyser, optager den effekten 60 W ved 230 V. 

a) Hvad er trådens resistans, når den lyser?

b) hvad er trådens temperatur, når pæren lyser?

håber nogen kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

a)                  R = U2/P = (230 V)2/(60 W) = (2645/3) Ω = 881,67 Ω

b)                  isoler ΔT af

                            R = R20·(1+α·ΔT) = (87 Ω)·(1 + (0,0045 K -1)·ΔT)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af monalise (Slettet)

b. skal da ende med noget i grader, hvordan vil du få det til det?:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2010 af mathon

b)                  isoler ΔT af

                            R = R20·(1+α·ΔT) = (87 Ω)·(1 + (0,0045 K -1)·ΔT)

                            (881,67 Ω)/(87 Ω) = 1 + (0,0045 K -1)·ΔT

                             ΔT = ((881,67 / 87)  - 1) / (0,0045 K -1) ≈ 2030 K

                             t = (2030 + 20) C = 2050 C

                            


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2010 af monalise (Slettet)

Hvorfor får jeg K til at blive 0,041104 ? :s


Skriv et svar til: wolfram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.