Matematik

Find ligningen med mere

22. september 2010 af MathildeEmilie (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej med jer

Har nu siddet og spekuleret over denne opgave længe, kan simpelthen ikke knække koden:

y er proportional med x, og til x-værdien 8 svarer y-værdien 4.
a) Bestem ligningen for sammenhængen mellem x og y.
b) Find y når x = 3.
c) Find x når y = 12.

Håber nogle vi hjælpe med udregningen?

Mvh. den spekulative pige 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af lystig (Slettet)

når y er proportional med x er ligningen

y = k*x, hvor k er et tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af mathon

            y/x = k  på hvis graf indeholder (8,4)

   den spekulative pige kan beregne k

 


Svar #3
22. september 2010 af MathildeEmilie (Slettet)

Det forstår jeg simpelthen ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Hvis x-værdien er det dobbelte af y-værdien. Må ligningen dog være.

y=1/2x 

a) y=1,5 

b) x=24


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2010 af lystig (Slettet)

indsæt x og y i ligningen


Svar #6
22. september 2010 af MathildeEmilie (Slettet)

 Tak for alt hjælpen :)

Men er der en som kan forklare lidt mere hvad han/hun gør, da jeg stadig ikke helt har fat i den lange ende :)


Skriv et svar til: Find ligningen med mere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.