Matematik

omdrejningslegeme

22. september 2010 af edn (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = (1) / (cos x)

x tilhører: ] - pi / 2 ; pi / 2 [

Jeg skal så finde det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden M drejes 360° om x-aksen.

M = { (x;y) f(x) ≤ y ≤ 2 }

Jeg ved at rumfanget er lig forskellen mellem rumfanget af det cylinder der er mellem x-aksen og y=2 og rumfanget af det der ligger mellem f(x) og x-aksen.

Jeg bruger denne formel:

V = pi * integralet med grænser af g(x) ^2 dx - pi * integralet med grænser af f(x)^2 dx

Men jeg ved ikke hvordan jeg finder grænserne? Bare ved at aflæse eller er der en lidt mere præcis metode?

Og spørgsmål nr. 2:

Man skal nu bestemme rumfanget når M drejes rundt om y=2.

Hvad gør jeg her?


Skriv et svar til: omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.