Matematik

Blækregning

22. september 2010 af Almass (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man et stykke ud der ser sådan her ud?:

(32 - 2,197 ; 32 + 2,197)

I stedet for ( og ) skal der være versionen i firkant.

Håber der nogen der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det, du skal finde?


Svar #2
22. september 2010 af Almass (Slettet)

Spørgsmålet lyder sådan: I hvilket intervalg kan socialdemokratiets andel af stemmer forventes at ligge.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder interval på dansk. Du taler altså om intervallet

[32 -2,197 ; 32 + 2,197]

Dit spørgsmål kan jo ikke besvares, før man kender hele opgaven. Det lyder, som om opgaven handler om valgprognoser?


Svar #4
22. september 2010 af Almass (Slettet)

Stavefejl!

Der står : Procenttallet for usikkerheden angiver, at partierne kan forvente at opnå en andel af stemmerne, der ligger i intervallet (p - u , p + u )

antal deltagere: 522

i alt: 1633

u : er procenttallet for usikkerheden.

p : er procent afgivne stemmer på et parti.

så i den forrige opgave fandt jeg procenttallet for usikkerheden, den er : 2,197

p = 522:1633´x 100 = 31.97 altså 32

u =2.197 altså 2.

så skal stykket jo se sådan ud : ( 32 - 2 ; 32 + 2 ) men hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Hvad mere er der så at regne ud? Du har p og u og kan så opstille intervallet [p-u ; p+u]. Brug de kantede parenteser på tastaturet.


Svar #6
22. september 2010 af Almass (Slettet)

Ja, men hvordan regner man det så ud!? er det så bare 30 ; 34. det kan det jo ikke?

Det kan mit tastatur ikke.


Svar #7
22. september 2010 af Almass (Slettet)

Jeg ved det godt nu, man skal ikke regne noget ud. Det skal bare stå sådan der.


Skriv et svar til: Blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.