Matematik

f'(x)

22. september 2010 af hokkerup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået funktionen, f(x)= ½x - ln(x)

Så skal jeg bestemme f'(x) 

Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre med den her funktion og hvordan den så bliver? 
Håber der er en som kan hjælpe, på forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

prøv nu at differentiere den

              f '(x) = ( (1/2)·x) ' - (ln(x)) '        x>0


Svar #2
22. september 2010 af hokkerup (Slettet)

 Altså, den vil blive  ½ - 

og så er det jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre. Hvordan differentiere jeg med ln(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2010 af mathon

#1

prøv nu at differentiere den

              f '(x) = ((1/2)·x) ' - (ln(x)) '        x>0

              f '(x) = (1/2) - (1/x)


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.