Matematik

Bevis sin(2v)=2sin(v)cos(v)

23. september 2010 af dikkelmikkel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg skal bevise denne sætning vha. eulers formler(komplekse tal)

Jeg har et bud, men kan det kaldes et bevis.

Hvis ikke hvordan skal man så gøre?

Jeg har vedhæftet et maple 14 dokument med mit bud som zip

Vedhæftet fil: aflevering2opg1.zip

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af mathon

alment:     
                  sin(x+y) = sin(x)·cos(y) + cos(x)·sin(y)

hvoraf
                  sin(2v) = sin(v+v) = sin(v)·cos(v) + cos(v)·sin(v) = 2 sin(v)cos(v)


Svar #2
23. september 2010 af dikkelmikkel (Slettet)

Det her vel som sådan ingen relation til eulers formler?


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Dit dokument er en .mw fil. Du kan få flere til at hjælpe, hvis du kan vedhæfte filer i et mere tilgængeligt format, .doc, .pdf, .jpg,

Eulers formel lyder, for et reelt v

eiv = cos(v) + i·sin(v) , så

e2iv = cos(2v) + i·sin(2v) .

Nu er

e2iv = (eiv)2 = [cos(v) + i·sin(v)]2

       = cos2(v) - sin2(v) + 2·i·cos(v)·sin(v) .

Heraf aflæses, ved sammenligning af realdel og imaginærdel for e2iv :

cos(2v) = cos2(v) - sin2(v) , og

sin(2v) = 2·sin(v)·cos(v)


Svar #4
23. september 2010 af dikkelmikkel (Slettet)

aha. jeg substituerer bare ind efter og reducerer


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2010 af Sweet_Lou (Slettet)

hvordan viser du så at der også gælder:

cos(2v)=2(cos(v))2-1=1-2(sin(v))2?

og, mikkel hvad mener du med substituere og reducerer i forhold til andersen11's svar. jeg er desværre lidt lost men har samme opgave :P


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo en del af resultatet i #3, når man aflæser realdelene og imaginærdelene særskilt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2010 af Sweet_Lou (Slettet)

hvad mener du med de hårde paranteser? er det en kvadratsætning du regner ud for så burde du da ikke få et minus imellem cos2v og sin2v?

confused


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. september 2010 af mathon

@ #5

fra #3 har du

                     cos(2v) = cos2(v) - sin2(v)

                               her i:            
                                                         indsættes sin2(v) = 1-cos2(v)
                                          hvoraf    cos(2v) = cos2(v) - (1-cos2(v)) = 2cos2(v) - 1

                                          og

                                                        indsættes cos2(v) = 1-sin2(v)
                                          hvoraf   cos(2v) = 1-sin2(v) - sin2(v) = 1 - 2sin2(v)

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. september 2010 af Eisum (Slettet)

#8

Hvordan får du

sin^2(v)=1-cos^2(v)


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er den grundlæggende formel for sin og cos, at

sin2(v) + cos2(v) = 1 .

Det er Pythagoras i forklædning.

#7

Der benyttes, at i2 = -1, så

[cos(v) + i·sin(v)]2 = cos2(v) + i2·sin2(v) + 2i·cos(v)·sin(v)

            = cos2(v) - sin2(v) + i·2·cos(v)·sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2010 af fututte (Slettet)

#3

Når jeg aflæser realdelen får jeg det du får, men imaginærdelen får jeg til 2 cos(v) * sin(v).

Hvad er det jeg gør galt? Har prøvet i maple og der får jeg det resultat.  Håber på lidt hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er jo også korrekt for imaginærdelen . Deraf aflæses

sin(2v) = 2·cos(v)·sin(v) = 2·sin(v)·cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. september 2010 af fututte (Slettet)

Ja du har ret, det er mig der sov:) mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. november 2010 af Fourier (Slettet)

#10 Du har (som altid) lavet en fejl. i2 kan umuligt give (-1).  


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Tak for den tillidsfulde karakterisation.

Meningen var i2 = -1, altså i·i = -1 .

Det er netop definitionen på den imaginære enhed i .


Skriv et svar til: Bevis sin(2v)=2sin(v)cos(v)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.