Matematik

5 divideret med 12

23. september 2010 af Zaslow (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan gør man det "i hånden" med mellemregninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af 215 (Slettet)

 som 5/12.. det giver ikke et præsist tal.. hvormange dec vil du da have?..


Svar #2
23. september 2010 af Zaslow (Slettet)

 2 decimaler tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af 215 (Slettet)

 kk..
som du nok ved så går 12 ikke op i 5, derfor sætter vi et nul efter 5, så der bliver til 50, men da du sætter et nu bag 5, skal du huske at sætte en 0 efter = samt et komma altså så stykket bliver til 50/12 = 0,

ved at gange 12 med 4 for du 48, hvilket er tætteste du kan komme på 50 derfor kommer der til at stå  50/12 = 0,4

de sidste 2 som er til rejst, gør du om til 20, og derefter dividere du 20:12 = 1

Derfor bliver facit 5/12 =0.41...

Håber du forstod dette.. 


Svar #4
23. september 2010 af Zaslow (Slettet)

 Jo tak - er bare usikker på, hvordan det skal skrives ned på papiret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2010 af 215 (Slettet)

 hm.. måske således

5:12 = 0 <=> 5,(^5)0 :12 = 0,4 <=> 5,(^5)0(^2)0:12=0,41

^skal ikke forstås som opløftet men bare til at huske at du sætter den over.. 


Skriv et svar til: 5 divideret med 12

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.