Matematik

polynomier.. hjælp

23. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave der lyder: undersøg hvordan antallet af rødder i Fk(x)=x^2+3*x+k afhænger af k..

håber i kan hjælpe mig med at løse den..

takker på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af peter lind

Find diskriminanten d. Hvis d >0 er der to løsnijnger, , d=0 1 løsning og d<0 ingen løsning.


Svar #2
23. september 2010 af Clause (Slettet)

har fået d til at være 5.. kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af peter lind

Det er ikke rigtig. d er en funktion af k.


Svar #4
23. september 2010 af Clause (Slettet)

hm så ved jeg det ikke.. pis.. har i hvert fald fået k til 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2010 af peter lind

k kan være et vilkårligt tal, så det er ikke rigtig. I et andengrads polynomium p(x) = a*x2+b*x+c  er diskriminanten d=b2-4*a*c. Sammenlign med dit polynomium og se hvad a, b og c er i dit tilfælde. Sæt disse ind i formlen for diskriminanten.


Svar #6
23. september 2010 af Clause (Slettet)

det har jeg også gjort.. b=3, a=1 og c må jo være =k

d=3^2-4*1*k=9-4k.. sådan har jeg gjort.. så kan jeg ikke komme videre..


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2010 af peter lind

Det er rigtig. Nu skal du undersøge hvornår d er positiv, 0 eller negativ. For eks. løs uligheden d >0, så får du de værdier af k, for hvilken der er to løsninger.


Svar #8
23. september 2010 af Clause (Slettet)

ærlig talt så ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre.. :s


Skriv et svar til: polynomier.. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.