Kemi

HJÆÆLP HURIGT!

23. september 2010 af julajula (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål som jeg ikke helt kan finde ud af, håber i vil hjælpe.

Spørgsmålet er:

(Angående at skulle bestemme alkoholindhold)

Antag af al glukose (90 gram) er omdannet til kuldioxid og ethanol. Beregn da hvor neget ethanol der er dannet.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Phienix (Slettet)

Opskriv reaktionen (nu gør jeg det lige for dig, men i kemi, hvor du undersøger en process, opskriv altid reaktionen!)

C6H12O6 --> CO2 + C2H5OH

Reaktionen er dog ikke afstemt (6 carbon på venstre, 3 på højre, etc.). Den afstemte reaktion vil blive

C6H12O6 --> 2 CO2 + 2 C2H5OH

Nu hvor du har reaktionen kan du undersøge din stofmængde af glukose. Den molare masse for glukose er
M(C6H12O6) = 6 M(C) + 12 M(H) + 6 M(O)

og stofmængden kan du regne herefter
n(glukose) = 90g / M(C6H12O6)

Du ved at al glukosen bliver omdannet, altså må der være tale om en fuldkommen process, og din stofmængde af ethanol må være lig med 2xn(glukose)
n(ethanol) = 2n(glukose)

Når du har stofmængden af ethanol kan du let gå den anden vej tilbage, hvis opgaven for eksempel kræver at du angiver ethanol dannet i gram istedet for mol.


Skriv et svar til: HJÆÆLP HURIGT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.