Matematik

OPTIMERING !

23. september 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg kan ikke finde ud af de her opgaver. Kunne i hjælpe mig og fortælle mig trin for trin hvordan i finder frem til det endelig resultat.

Opgaverne lyder således:

Et 200 meter langt hegn skal indhegne et rektangulært græsningsområde.

Bestem sidelængderne i rektanglet, så arealet bliver størst muligt. 

En åben kasse skal have kvadratisk bund og rumfanget 4000 cm^3. Bestem siden i bunden og kassens højde, så overfladen bliver mindst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

Et 200 meter langt hegn skal indhegne et rektangulært græsningsområde.

Bestem sidelængderne i rektanglet, så arealet bliver størst muligt.

rektanglets længde sættes til x

bredden bliver så (200-2x)/2 =100-x

a(x)=areal l*b = x*(100-x)=100x-x2

find a'(x), sæt den =0 og find max


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

En åben kasse skal have kvadratisk bund og rumfanget 4000 cm^3. Bestem siden i bunden og kassens højde, så overfladen bliver mindst muligt.

bundens bredde sættes til x

kassens rumfang = x*x*h = 4000

Du mangler da en oplysning



Svar #3
23. september 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Hvorfor siger du (200-2x) /2 ?


Skriv et svar til: OPTIMERING !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.