Matematik

prissalg af børnebilletter

23. september 2010 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Til en fodboldskamp i Gammelkøbing blev der solgt 250 billetter. prisen for en voksenbillet er 50 kr og en børnebillet koster 30 kr. hvor mange børnebilletter blev der solgt når den samlede intægt fra billetsalget var 15500kr?

jeg har fundet frem til formlerne x+y= 350 og 50x+30y=15500

jeg skal ikke trække disse ligninger fra hinanden for så for jeg et underligt tal, hvad skal jeg nu?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din første ligning skal være x+y = 250 , da der blev solgt i alt 250 billetter ifølge din opgave. Men måske det skal være 350 billetter, da selv 250 voksenbilletter kun koster 12500kr, og det er derfor ikke muligt at løse opgaven med ikke-negative billettal, hvis der kun blev solgt i alt 250 billetter. 350 voksenbilletter koster 17500 kr, så med 350 billetter er der plads til nogle børnebilletter. Så dine ligninger er nok

x + y = 350 og 50x + 30y = 15500 .

Isoler f.eks. x af den første ligning og indsæt det i den 2. ligning til bestemmelse af y, og indsæt så det fundne y i den første ligning til bestemmelse af x.


Svar #2
23. september 2010 af Bladlus (Slettet)

okay, så har jeg ligningerne x+y=350 hvor x = 350-y

Ved indsættelse af dette i den anden ligning fås 50*350-y+30y=15500   =   17500-y+30y=15500   =   17530 = 15500 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du sjusker med parenteserne. Ved indsættelse fås

50·(350-y) + 30y = 15500 , hvoraf

20y = 50·350 - 15500 = 2000, dvs y = 100, og dermed x = 250


Svar #4
23. september 2010 af Bladlus (Slettet)

Hvilket vil sige, at y=100 børnebilletter og x=250 voksenvbilletter. Ved at glemme den parentes, er det klart den ikke gik op! Typisk! Men mange tak fordi du gad hjælpe (: Det sætter jeg stort pris på.


Svar #5
23. september 2010 af Bladlus (Slettet)

Rettelse, 250 = solgte billetter i alt


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Nej, der er jo netop 350 solgte billetter i alt, 250 voksenbilletter, og 100 børnebilletter.


Skriv et svar til: prissalg af børnebilletter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.