Matematik

Angiv forskrift for andengradspolynomium

23. september 2010 af sdj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angiv, uden brug af cas, en forskrift for det andengradspolynomium, hvis graf får gennem de angivne punkter:

(-3,0) (1,0) og (0,-6) 

Jeg ved c = -6. Desuden ved jeg at (-3,0) og (1,0) er de to rødder, og at a er positiv. 

Men herfra ved jeg ikke hvad jeg skal gøre. Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. september 2010 af mathon

                          y = a(x+3)(x-1)      gennem (0,-6)             da -3 og 1 er rødder

                          -6 = a(0+3)(0-1)              hvoraf a beregnes

                          y = a(x+3)(x-1) = a·(x2 + 2x - 3) = ax2 + (2a)x - 3a


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Polynomiet har da formen

f(x) = a(x+3)(x-1) , da de to rødder er -3 og 1 . Bestem nu a ud fra betingelsen, at (0;-6) er et punkt på grafen, altså

f(0) = -6 .


Svar #3
24. september 2010 af sdj (Slettet)

 Jeg er med. Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2011 af fereshteh (Slettet)

Hej kan i ikke også hjælpe mig med dette?

der står at jeg skal angive en forskrift for det andengradspolynomium f, der har rødderne r1 og r2, og hvor prablen går gennem (g,h), når:

 r1 = -2

r2 = -2

(g,h) = (-1,-1)

help !:D


Skriv et svar til: Angiv forskrift for andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.