Matematik

isoler

24. september 2010 af 12hus (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan fortæller mig hvordan man  isoler .

er der speciel regler for isolere ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Mimical (Slettet)

Hvis du har en simpel ligning f.eks. 4x+5=17 så isolerer du x på den ene side af lighedstegnet ved at, i dette tilfælde, trække 5 fra på begge sider af lighedstegnet.

Så fås: 4x = 12 ⇔ x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg går ud fra at det er ligninger eller udtryk, der også indeholder lige store størrelser

eks    R=U*I           isoler I

du må lægge til, trække fra gange og dividere blot du gør det samme på begge sider af =

hvis du uddrager rødder skal du være opmærksom på fortegnene og at der kan være flere løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2010 af mathon

eks
              R = U*I                isoler I     →     P = U · I                      isoler I


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2010 af kirs5621 (Slettet)

du isolere ved at flytte tallene om på den anden side af lighedstegnet ved en ligning

hvis du fx har

2*x=4

skal du dividere med 2 på begge sider

står der pluds på begge sider skal du bruge minu, og omvendt


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2010 af Mimical (Slettet)

#4
 

du isolere ved at flytte tallene om på den anden side af lighedstegnet ved en ligning:

Dette er en yderst farlig metode, der meget let kan gå galt, men sådan lærte jeg det faktisk selv for mange år siden.

hvis du fx har

2*x=4

skal du dividere med 2 på begge sider:

Her forklarer du det jo rigtigt! Hvorfor så den forrige forklaring, som så ofte går galt?

står der pluds på begge sider skal du bruge minu, og omvendt:

Sludder og vrøvl! Hvad mener du?


Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.