Kemi

Fortynding

24. september 2010 af Elturis (Slettet)

Jeg har en ca. 1 M eddikesyre. Jeg udtager 10,00 mL og overfører det til 100 mL kolbe og fylder op med vand.

Hvor meget har jeg så fortyndet ?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af dnadan (Slettet)

1. Bestem stofmængden af de udtagede mængde eddikesyre:

neddikesyre= c*V1=...mol, V1=10,00mL=0,01L

2. Den nye koncentration

c= neddikesyre/V2, hvor V2=100,00mL=0,10L


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.