Matematik

Beregning af højde i trekant.

25. september 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har et lille problem med at udregne højden i en trekant. Jeg har vedhæftet opgaven - det er opg. 5. Nogen der ved hvordan den kan løses. Jeg ville naturligvis godt kunne gøre det hvis jeg kendte grundlinien - problemet er at det gør jeg jo ikke. Jeg har dog udregnet at AB = 10

Nogen der kan hjælpe? 

Vedhæftet fil: Opgave 5.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af mette48 (Slettet)

Trekanten er retvinklet, så arealet kan beregnes som 1/2 |AC|*|BC|

Det kan også beregnes som 1/2 |AB|*hc

Sæt de to udregninger lig hinandeb og indsæt de kendte værdier


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2010 af Phienix (Slettet)

Du kan regne arealet ved Herons formel

A = 1/2 * √( a2*c2-((a2+c2-b2)/2)2 )

Og da du ved at A = 1/2 * h * g
hvor g = |AB|, kan du isolere h.

Edit: ups, havde ikke set den var retvinklet, ovenstående svar gør det lettere at finde A :)


Skriv et svar til: Beregning af højde i trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.