Matematik

hvad er periferi-hastigheden?

25. september 2010 af amina1234 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej!

kunne godt bruge noget hjælp til disse opgaver. De lyder sådan:

1)  En LP-plade har en radius på 15 cm, den køre 33 omdrejninger i minuttet. Hvad bliver periferi-hastigheden(hastigheden ved den ydersete rand)?  

2) En CD afspilles i sine yderste spor, er hastigheden 900 omdrejninger pr. minut. De inderste spor læses med en hastighed på 600 omdrejninger pr. minut. Hvad er periferihastigheden, når CD-skiven har en diameter på 11,5

 Nogle der ved, hvordan man regner periferihastigheden?? Eller bare opgaverne?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af mathon

periferi = cirklens yderkant


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2010 af mathon

                       ω = 2π·f                  f er frekvensen = antal omdrejninger per sek.                                            


Svar #3
25. september 2010 af amina1234 (Slettet)

Hmmm okay. Tror jeg forstå. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af mathon

                        

                       vperiferi = ω·r = 2π·f·r = π·f·d


Svar #5
28. september 2010 af amina1234 (Slettet)

ja okay. Jeg har lavet opgaven, men jeg sagde: 2*pi*r=94,24*omdrejninger(33) i min./ 100= svar m/min

det var svar på den første opg.


Skriv et svar til: hvad er periferi-hastigheden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.