Kemi

Mængdeberegning

25. september 2010 af ramuk (Slettet)

Hej alle. Har brug for lidt hjælp til den her opgave.

Zink reagerer med saltsyre efter reaktionsskemaet.

Zn(s) + 2HCl(aq) ---------> ZnCl2(aq) + H2(g)

Der anvendes 100 mL 2,00 M HCl .

a) Beregn massen af den mængde zink, som kan reagere med denne mængde saltsyre.*****(Er lavet og har fået massen til 6,539g)

Temperaturen er 20,0 °C , og trykket er 1,00 bar.

b)  Beregn rumfanget af den mængde H2(g), som udvikles ved reaktionen.


Håber I kan hjælpe :)

- Stina


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2010 af Phienix (Slettet)

Hej igen Stina :)

Til opgave b kan du sige, at du regner med, at H2 er en idealgas. Så kan du bruge idealgasligningen

P * V = n * R * T

Til at finde V

V = (n * R * T) / P

Hvor du kender temperaturen, T = 20oC  = 293 K. Trykket, P = 1.00 bar, og R er en gaskonstant, der er 0.08314 L * bar * mol-1 * K-1. Stofmængden af H2 må være den samme stofmængde, som du havde af Zn(s).
Du skulle gerne få 2.44 L :)


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.