Matematik

begyndelsesværdiproblem, differentialligning af 1. orden

25. september 2010 af 92-majse (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg sidder med følgende opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af. 

Vis at funktionen med forskrift f(x) = 2 * exp(1-x) - 2x + 2 

er en løsning til det begyndelsesværdiproblem der kort kan formuleres

y' + y + 2x = 0 og y(1) = 2. 

Håber, der er nogle af jer, der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt funktionen f(x) i differentialligningen og eftervis derved, at den opfylder ligningen. Vis, at den også tilfredsstiller begyndelsesværdien.


Svar #2
26. september 2010 af 92-majse (Slettet)

 Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: begyndelsesværdiproblem, differentialligning af 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.