Matematik

hjææææææææææælp!

26. september 2010 af tropalium (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer jeg hvornår f(x)= 100, når jeg på forhånd kender følgende forskrift = f(x) = 1,01 × 1,58x


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

Du skriver 1,01 · 1,58x = 100 og isolerer x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2010 af peter lind

Divider med 1,01 og tag logaritmen på begge sider.


Svar #3
26. september 2010 af tropalium (Slettet)

x= log 1,58/ log 1,01

er det såådan det skal beregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvor bliver din funktionsværdi af?


Svar #5
26. september 2010 af tropalium (Slettet)

jeg er ikke helt med så :/ kan du prøve at vise hvordan du vil løse opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg har skrevet den op i svar 2, du skal bare isolere x.


Svar #7
26. september 2010 af tropalium (Slettet)

jeg ved ikke helt hvordan det skal isoleres når det er opløftet i x :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du logger på begge sider.

Det gælder at log(yx) = x * log(y)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Løsning:

Solve( 1,01·1,58x = 100, x)

x = 10,0458


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 #9, det får vedkommende jo ikke særlig meget ud af...


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Vedkommende har angivet, at man ønsker svar på B-niveau - derfor er det i orden at "solve".
I og med det er i orden, er det også en løsningsmulighed, som vedkommende kunne benytte sig af.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

Vedkommende spurgte faktisk, hvordan man fandt ud af svaret, ikke svaret selv.

Og man lærer ikke meget af, bare at få svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Du svarede også på, hvordan man fandt det.
Jeg angav bare en løsningsmulighed.


Skriv et svar til: hjææææææææææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.