Matematik

Bevis: regneregler for Elasticitet

26. september 2010 af hoppus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder og har lidt problemer med at bevise nogle regneregler for elasticitet. Produkt, division og kæderegel er ikke noget problem, men jeg kan ikke finde ud af beviset for addering og substraktion af elasticiteter. Regnereglerne ser således ud:

EL (f+g)= f EL (f) +g EL (g) / (f+g)

EL (f-g)= f EL (f) - g EL (g) / (f-g)

Jeg ved at elasticiteten skrive på formlen EL f(x)= x* f'(x)/ f(x), og så har jeg bare sat regnelerne for addering og substraktion af afledte funktioner ind, men jeg kan ikke rigtigt komme frem til de f'er og g'er (markeret med fed) som står foran elasticiteten.

Håber at i kan hjælpe mig lidt på vej.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

Jeg tror ikke det er differentierede funktioner du har markeret med fed

Der gælder: EL(f+g) = (f*EL(f) +g*EL(g) )/(f+g)


Skriv et svar til: Bevis: regneregler for Elasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.