Matematik

differentialkvotienten

26. september 2010 af malenerindom (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg sidder med mine lektier til imorgen og har lige lært om "differentialkvotienten". De ligninger vi har lavet i skolen var med bogstaver og så var det brøker. I min opgave får en jeg en ligning: f(x)=5x^2+4 . Er der en som kan forklarer mig hvordan jeg bestemmer differentialkvotienten - uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af peter lind

Brug at (a*xn)' = n*a*xn-1


Svar #2
26. september 2010 af malenerindom (Slettet)

hvordan ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af salliii (Slettet)

 tal går altid ud altså 4 går ud du skal så sige 2*5*x^2-1

så det giver f´(x)=10*x


Svar #4
26. september 2010 af malenerindom (Slettet)

og det er det?

Jeg har ellers fået en laaang ligning hvor jeg skal sætte en masse h'er ind


Skriv et svar til: differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.