Matematik

Simpel brøk - men alligevel svær? 5 - x= 11

26. september 2010 af ick (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hvad er 5 - x = 11

ved godt det er lidt nemt for nogen, men jeg kan simpelthen ikke få den til at gå op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af NikolaiHP (Slettet)

 5 - x = 11 <=> 5-11 = x <=> -6 = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Hvorfor kaldes opgaven "Simpel brøk" ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af mette48 (Slettet)

5 - x = 11 lægger x til på begge sider

5 - x +x= 11+x

5=x+11       trækker 11 fra på begge sider

5-11=x+11-11      

-6=x


Svar #4
26. september 2010 af ick (Slettet)

 NicolaiHP - hvordan kan du trække 11 over på den anden side uden at ændre fortegn? eller hvordan har du tænkt?

rigtigt må det jo være:

5 - x = 11

5-(-11) = x


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

11 ændrer jo netop fortegn i #1, fra 11 til -11 .


Svar #6
26. september 2010 af ick (Slettet)

 tak mette48!

og tak nicolaiHP :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 #4, hvordan når du frem til det?

5 - x = 11 <-> 5 = 11-x <-> 5-11 = -x <-> x = -6


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2010 af NikolaiHP (Slettet)

Det er samme stykke som mette48 har fremsat, dog uden mellemleddene. En ting jeg af min matematiklærer var usandsynligt udskældt for :) beklager, hvis det skabte mere forvirring end forklaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 #8, efter min mening skaber sådan nogle mellemled alligevel mere forvirring...


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2010 af NikolaiHP (Slettet)

 #9 Det er også min holdning til mellemled, især i længere og mere indviklede ligninger, som jeg vil mene det her er (att: #2 )


Svar #11
26. september 2010 af ick (Slettet)

det kan godt være måden er forvirrende, men fulgte mette48's måde.. :)


Svar #12
26. september 2010 af ick (Slettet)

 okay, hvordan vil i regne den her ud?

1/2(1+x) = 7


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Står 1+x under brøkstregen?


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2010 af NikolaiHP (Slettet)

 jeg tror der står som følgende : 1/2*(1+x) = 7 ... 


Svar #15
26. september 2010 af ick (Slettet)

 nej, det gør de ikke. den eneste brøk er 1/2 eller 0,5, så det bliver 0,5(1+x) = 7


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Så gang ligningen med 2 og træk 1 fra på hver side, så har du x.


Svar #17
26. september 2010 af ick (Slettet)

 tak, andersen11!

har nu fået den til at gå op :)


Svar #18
26. september 2010 af ick (Slettet)

 Okay - jeg har lige et til spørgsmål!

13/2 x = -15/2

hvordan griber man den an? siger man: 6,5x = -7,5 ?? og så dividerer?

forstår det simpelthen ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Alternativt dividerer to med 13/2 på begge sider, så ender du med en brøk, som giver et mere præcist resultat.


Svar #20
26. september 2010 af ick (Slettet)

 hvad mener du med: dividerer to med 13/2 på begge sider?


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.