Matematik

andengradsligning - er lidt udsikker på om min udregning er korrekt

26. september 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer.. jeg skal løse følgende andengradsligning

16) 2x^2-2x-4=0

det gør jeg på følgende måde..
a= 2 b=-2 og c= -4
d=b^2-4ac
d=-2^2-4*2*-4
d= 4+32
d=36

dette tal sætter nu jeg ind i formlen for at bestemme de to rødder..

-b+ - kvadratroden af 36 / 2*a  ... 2+ - 36 / 2*2 ... resultatet er 1 og -2 , men det synes jeg bare ikke stemmer med min udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

(2±6)/(2*2)    du glemte at tage kvadratroden


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Som opgaven er formuleret, er rødderne -1 og 2, ikke 1 og -2.


Svar #3
26. september 2010 af studerende20 (Slettet)

nej der står i facitlisten at det er -1 og 2.. forstår jeg simpelthen ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er jo også det, jeg skrev i #2; men du skrev 1 og -2 i #0.


Svar #5
26. september 2010 af studerende20 (Slettet)

hov .. mente sørme også 1 og -2 :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så ligningen er

2x2 -2x -4 = 0 ,  eller mere simpelt      x2 -x -2 = 0

og du hævder, at facitlisten siger x = 1 eller x = -2 ?

Ligingen har rødderne -1 og 2.


Skriv et svar til: andengradsligning - er lidt udsikker på om min udregning er korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.