Matematik

Differentialligning af 1. orden og tangent

26. september 2010 af 92-majse (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Bestem den løsning til differentialligningen y' = 2y + 3x hvis graf har en vandret tangent i punktet med koordinatsættet (4, f(4)). Nogle af løsningerne til differentialligningen har ekstremumspunkter på grafen.

b) bestem en ligning for den punktmængde der indeholder ekstremumspunkterne. 

Håber, at I kan hjælpe med ovenstående opgave. På forhånd tak! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

a) Vandret tangent for x = 4 betyder f '(4) = 0   indsat i ligningen:   0 = 2*f(4) + 3*4   hvoraf f(4) findes

desolve(y' = 2*y +3x and y(4) = .... ,x,y)

 b) i ekstremumspunkter er y' = 0 så 0= 2y+3x isoler y


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2010 af mathon

                                    y = f(x) = (3/4)·e2x+2 - (3/2)x - (3/4)


Skriv et svar til: Differentialligning af 1. orden og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.