Matematik

vendetangenter

27. september 2010 af jesper101 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal finde vende tangent for f(x)=x^3-7x^2+10x og ved godt at jeg skal finde finde f''(x) men ved ikke hvad jeg skal gøre derefter. tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af mathon

                         vandret vendetangent
                                                   kræver
                                                                f '(xo) = 0

                         skrå vendetangent
                                                   kræver      
                                                                f '(xo) ≠ 0  og  f ''(xo) = 0


Svar #2
27. september 2010 af jesper101 (Slettet)

kan du ikke vise hvordan man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af mathon

#1

                         vandret vendetangent
                                                   kræver
                                                                f '(xo) = 3xo2 - 14xo + 10 = 0

                         skrå vendetangent
                                                   kræver      
                                                                3xo2 - 14xo + 10 ≠ 0  og  f ''(xo) = 6xo - 14 = 0


Skriv et svar til: vendetangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.