Kemi

HJÆLP MIG PLEZZZZZZZZ

27. september 2010 af sillemusen123 (Slettet)

hej er der nogen som kan hjælpe mig med opgave a og c kan ikke rigtig finde ud af dem

håber nogen kan hjælpe

tak på forhånd

a. Giftgassen phosgen, COCl2, kan fremstilles af CO og Cl2. Opskriv det afstemte reaktionsskema for denne reaktion.

CO+ Cl2 --> COCl2 (er det rigtigt)????


c. Hvor meget phosgen er der dannet ved ligevægt, hvis man starter med at blande 25 g Cl2 og tilsætter den støkiometriske mængde CO i en 2 L beholder.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af vejgeh (Slettet)

Reaktionsskemaet er rigtigt nok. At det blandes i en 2 liters-beholder er ligemeget på 1.g-niveau.

Du har de 25 gram dichlor, Cl2. Gassens molare masse er 70,9 g/mol.

Formlen n= m/M giver stofmængden n = 25 g/ 70,9 g/mol = 0,353 mol Cl2.

Hvis du tilsætter den støkiometriske mængde CO betyder det, at du også tilsætter 0,353 mol CO.

Du kan se af reaktionsskemaet, at alle stofferne reagerer efter forholdet 1:1. Tilsætter du 1 mol CO og Cl2 får du også 1 mol COCl2.


Skriv et svar til: HJÆLP MIG PLEZZZZZZZZ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.