Matematik

Andengradspolymier

27. september 2010 af Brooklynn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!

Jeg har en meget vigtig opgave, som jeg skal aflevere i morgen og der er nogle ting, som jeg ikke kan finde ud af. Jeg har fået forskriften f(x)= 2x^2-2x-4.

Det jeg skal gøre at finde rødderne, toppunktet og værdimængden.

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af mathon

alment:     

              f(x) = ax2 + bx + c      a≠0

rødder
                    ax2 + bx + c = 0                                d = b2 - 4ac

hvis d≥0
                har du
                                    x = (-b ± √(d)) / (2a)

   toppunkt
                       T = (-(b/(2a) ; -(d/(4a))

 hvis
           a>0
                            Vm(f) = [-(d/(4a) ; ∝]

           a<0
                            Vm(f) = [-∝ ; -(d/(4a)] 


                  


Svar #2
27. september 2010 af Brooklynn (Slettet)

 Hvordan finder jeg x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af mathon

specifikt:     

              f(x) = 2x2 + (-2)x + (-4)    

rødder
                    2x2 + (-2)x + (-4) = 0                                d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4·2·(-4) = 4 + 32 = 36

da d>0
                har du
                                    x = (-(-2) ± √(36)) / (2·2)

                                    x = (2 ± 6) / 4
                                    x = (1 ± 3) / 2

                                    x = 2  v  x = -1
toppunkt
                       T = (-(b/(2a) ; -(d/(4a)) = (1/2 ; -(9/2))

værdimængde:
da
           a>0

                            Vm(f) = [-(9/2) ; ∝]

         


                  


Svar #4
27. september 2010 af Brooklynn (Slettet)

Mange tak for svaret, jeg var rimelig lost i det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2010 af mathon

det er vigtigt stof
 - så du lære det   :-)


Skriv et svar til: Andengradspolymier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.