Matematik

Ligning for en parabel

27. september 2010 af vousaime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en matematikopgave, som lyder: En parabel går igennem punkterne (0,3), (2, 4) og (4, 3). Det er meningen, at jeg skal opskrive ligningen for parablen. Er der nogen, som kan fortælle mig, hvordan man bære sig ad? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af peter lind

Parablens ligning er y = a*x2+bx+c. Sæt de tre punkter ind og du får 3 ligninger med de 3 ubekendte a, b og c som du må løse. En yderligere hjælp til det får du ved at se at p(0) = p(4), så toppunktet er for x = 2


Svar #2
27. september 2010 af vousaime (Slettet)

 Tak skal du have!


Svar #3
27. september 2010 af vousaime (Slettet)

 Nu har jeg et andet spørgsmål. Når du siger, at jeg skal sætte punkterne ind i ligningen, hvor skal jeg så helt præcis sætte dem ind? Skal jeg sætte et punktpar ind på x og y's plads eller hvad???


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2010 af peter lind

Det er lige netop det du skal. For den førstes vedkommende får du 3=a*02+b*0+c


Svar #5
27. september 2010 af vousaime (Slettet)

 Nå okay! Tak, nu forstår jeg det.


Skriv et svar til: Ligning for en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.