Matematik

Toppunket

27. september 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: B-niveau


Der er givet en funktion f(x)=-x2+4x+2


a) Bestem toppunktet for grafen for f, og tegn denne graf.

Toppunktets første koordinat : Xt = b/ 2a
Xt = b/ 2a = 4 / 2* ?????

HVAD SKAL a VÆRE???

Toppunktets anden koordinat: Har ingen formel? kan nogen hjælpe ?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af mathon

         

           a = (-1)

          Toppunktets første koordinat : t1 = -b / (2a)


Svar #2
27. september 2010 af martinweber (Slettet)

Toppunktets første koordinat : t1 = 2

Kan nogen hjælpe med anden koordinaten? eller komme med formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af mathon

                   f(2) = -(2)2 + 4·2 + 2 = -4 + 8 + 2 = 6


Skriv et svar til: Toppunket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.