Matematik

ekspon

27. september 2010 af kritiko (Slettet)

"Ved nedbrydning af vandplanter kan procentdelen V af den tilbageværende biomasse beskrives ved en eksponentielt aftagende funktion V(t)=100*e^-kt, hvor t er tiden angivet i døgn efter nedbrydningens start, og k er nedbrydningskonstanten. Nedbrydningskonstanten k er for nogle forskellige typer af vandplanter angivet i tabellen nedenfor.
Det fremgår af tabellen, at for fytoplankton er k = 0,053.

c) Hvor mange døgn går der fra starten af nedbrydningen af fytoplankton, til der er nedbrudt 70% af fytoplanktons biomasse?

skal give 6,7297
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Isomorphician

Løs:

70 = 100*e-0,053t


Svar #2
27. september 2010 af kritiko (Slettet)

okay jeg fandt også selv lige ud af det men kan det så passe at der går 6.73 døgn ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: ekspon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.