Matematik

Parabel

27. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er igang med en opgave og jeg er blevet lidt lost. Det er meningen, at jeg skal udregne ligningen for en parabel, men jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal udregne a, b, og c. Er der nogen som har nogle formler for det?? 


Svar #1
27. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 nogen forslag? Er temmelig desperat lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af mathon

...dit spørgsmål skal være mere konkret


Svar #3
27. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 Jeg har en punkterne (0,3), (2,4) og (4,3) og der er så meningen, at jeg skal finde a, b, c og d.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af mathon

          f(x) = y = ax2 + bx + c            (0,3) giver straks

                    3 = a·02 + b·0 + c
                    3 = c
du har nu

               I :     4 = a·22 + b·2 + 3 
               II:     3 = a·42 + b·4 + 3   

hvoraf
               I:       4a + 2b = 1
               II:    16a + 4b = 0     som er et ligningssystem med to ligninger af 1. grad med to ubekendte a og b


Svar #5
28. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 Mange tak !


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.