Matematik

Enkle ligninger

28. september 2010 af MiniSara (Slettet)

Hej . Det er simpelthen så længe siden jeg har haft opgaver med lignigner og har lige fået en aflevering for, hvor der er en del ligninger med.. har prøvet at løse nogle af dem og nogle enkelte har jeg måtte opgive.. men tænkte om i evt kunne fortælle mig om de er rigtig løst, og dem jeg ikke har kunne løse håber jeg at i kan forklare mig - så jeg forstår det?

Kunne jeg ikke løse?

Opgave 1 - ()/() - har skrevet brøkerne sådan 

-(1)/(2)x=-(3)/(8)

Opgave 2

1-2(x-1)=2(2-x)-1

Forsøgt løst

OPGAVE 3

Tjek om -1 er en løsning

1-3x=4

1-3*-1=4

= -1 Er en løsning

OPGAVE 4

tjek om -1 er en løsning
4+3x=2

4+3*-1=1

= -1 er ikke en løsning

OPGAVE 5

tjek om -1 er en løsning


10-3x=7.

10-3*-1=13
 

= -1 er ikke en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

1. gang med -2 på begge sider

2. gang -2 ind i parentesen på venstre side og 2 ind i parentesen på højre side

3,4,5  er rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

Når du sætter -1 ind i nr 3, 4 og 5 skal du huske at sætte () om tallet da det er negativt.


10-3x=7.

10-3*(-1)=7


Skriv et svar til: Enkle ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.