Matematik
Gotisk Spidsbue
05. april 2005 af
Foss (Slettet)
Hej
Jeg har et lille problem med opg 7074 i Eksamensopgaver i mat II:
Cirkel C1 og C2 har samme radius og cenrum for begge ligger på 1.aksen.
De skærer i T(0,5)
og C1 skærer 1.aksen i A(-3,0)
C2 skærer 1.aksen i B(3,0)
se http://home22.inet.tele.dk/matbevis/akweb/Docs/Matematik/Eksamen2B.pdf for skitse (side 47)
Hvordan bestemmer jeg radius og centrum?
På forhånd tak! :)
Jeg har et lille problem med opg 7074 i Eksamensopgaver i mat II:
Cirkel C1 og C2 har samme radius og cenrum for begge ligger på 1.aksen.
De skærer i T(0,5)
og C1 skærer 1.aksen i A(-3,0)
C2 skærer 1.aksen i B(3,0)
se http://home22.inet.tele.dk/matbevis/akweb/Docs/Matematik/Eksamen2B.pdf for skitse (side 47)
Hvordan bestemmer jeg radius og centrum?
På forhånd tak! :)
Svar #1
05. april 2005 af Rasmus.p (Slettet)
Brug cirklens eq:
(X1 - X2)^2 + (Y1 - Y2)^2=r^2
Normalt er X2,Y2 centrum koordinater.
Du kan derfor bestemme r^2 som
(-3+0)^2+(0-7)^2= 58=r^2
Nu kender du r så kan du finde centrums koordinaterne når du ved at Yc=0.
(X1 - X2)^2 + (Y1 - Y2)^2=r^2
Normalt er X2,Y2 centrum koordinater.
Du kan derfor bestemme r^2 som
(-3+0)^2+(0-7)^2= 58=r^2
Nu kender du r så kan du finde centrums koordinaterne når du ved at Yc=0.
Svar #2
05. april 2005 af Foss (Slettet)
Hej.. Ok ser det nu.. Men hvor har du 58 fra?! Det er vel bare en skrivefejl?
(-3+0)^2+(0-7)^2= --> 58
(-3+0)^2+(0-7)^2= --> 58
Svar #3
05. april 2005 af Foss (Slettet)
Well ok behøver ikke svare.. Her det hele nu.. Takker =)
__________
LUKKET
__________
LUKKET
Skriv et svar til: Gotisk Spidsbue
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
