Matematik

Ligebenet retvinklet trekant

28. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med en svær opgave:

En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan beholder 100.

a) Angiv overflade arealet af en sådan beholder som funktion af kateternes længde x.

b) Beregn x og h således at beholderens overfladeareal bliver mindst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

a)  Kald højden af prismet h.  opskriv volumet som funktion af h og x.  sæt volumet = 100 og isoler h.

opskriv nu de fem siders areal.  erstat h'erne med det som du fandt i linien ovenover. 

Lad A(x) = summen af de fem siders arealer.

b) differentier A(x) og find minimum.


Svar #2
28. september 2010 af came (Slettet)

I opgave b, Hvordan finder jeg minimum for funktionen A?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

Løser A'(x) = 0. Men skriv lige A(x) op så er det nemmere at vise.


Skriv et svar til: Ligebenet retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.