Matematik

Eksponentialfunktion - fortolkning af a

28. september 2010 af qwak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, i en eksponentiel formel (f(x)=b*a^x), hvad kan man så sige at a er?

Et tal der...

en procent der...

??

Kan ikke helt finde ud af det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af dnadan (Slettet)

Hvis 0 <a <1 aftager funktionen, hvis fx. a=0,97 falder grafen med 3% efter en enhed.

Hvis a≥1 stiger grafen eksponentielt. Du kan evt. sammenligne med renteformlen.

Se fx.


Svar #2
28. september 2010 af qwak (Slettet)

 ikke rigtigt det jeg ledte efter... har en funktion, f(x)=600*1.039^(x), for antallet af geder i en sø. Hvad kan man sige om a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Fremskrivningsfaktoren, som har formen 1+r, hvor r er rentefoden.


Svar #4
28. september 2010 af qwak (Slettet)

ok, sry, måske skulle jeg ikke have postet det her på a niveau, er lige startet i 1. g... ved ikke hvad rentefoden er, regnede med et lidt mere simpelt svar (a er det tal som f(x) stiger med... a er en procent som har afgørende betydning for f(x)...) ved bare ikke præcis hvad det er...


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 r er procentsatsen, som y stiger med, når x stiger med 1. Den angives som decimaltal. F.eks., hvis y stiger med 3%, bliver r = 0,03, og a dermed 1,03.


Svar #6
28. september 2010 af qwak (Slettet)

ok, så hvad betyder tallet 1,03?

BTW: nogle der ved hvordan man fjerner en definition i "ti-nspire CAS"


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvis du ganger et tal med 1,03, svarer det til, at tallet stiger med 3%.


Svar #8
28. september 2010 af qwak (Slettet)

 super, det var bare det jeg ville vide :D


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion - fortolkning af a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.