Kemi

Kvantetal

28. september 2010 af funki007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften :)

Hvilket af følgende sæt kvantetal er ikke tilladt for hydrogenatomet? Anfør, hvad det er i sættene, der er ukorrekt.

a. n=2, L=1, ml=-1

b. n=1, L=1, ml=0

c. n=8, L=7, ml=-6

d. n=1, L=0, ml=2

Jeg har ikke stødt på sådan en opgave før. Hvad går det ud på?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Der må stå noget i din bog om hvad udvalgsreglerne er for kvantetal.


Svar #2
28. september 2010 af funki007 (Slettet)

Hmm..

Der står noget om The Pauli exclusion principle, men det forstår jeg ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er nemlig det, du skal have fat i. Prøv at læse om det igen og se, om det giver mere mening. Ellers prøv at komme med dit bud på, hvordan man løser opgaven og hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af Jerslev (Slettet)

Ellers står der her noget også, som jeg har skrevet:

www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2014 af SophieBennedsen (Slettet)

Okay... så er er INGEN af dem der er korrekte?

n kan max være 1, da det er "1"s orbitalen?, så a og c er udelukket?

b må være den næste til at blive udelukket, da l max må være n-1 (altså 1-1=0).

Men så er der kun d tilbage, som har "ml=2". Det må den ikke, da "l = 0", og "m= ± l" ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2014 af Jerslev (Slettet)

#5: n kan da sagtens være 2.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2014 af SophieBennedsen (Slettet)

Hvordan bestemmer man hvilke tal n kan have?

Skriv et svar til: Kvantetal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.